Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 13:55

Απόστολος Σκουμπούρης
-A +A

Ισχυρότατες πιέσεις στην Coca Cola HBC λόγω του κορονοϊού

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, 13:55
Ισχυρότατες πιέσεις στην Coca Cola HBC λόγω του κορονοϊού

Πρωτόγνωρες πιέσεις δέχεται η μετοχή – leader του ελληνικού χρηματιστηρίου, η Coca Cola HBC όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και σήμερα, δεδομένου ότι η γενικευμένη καραντίνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται φέρνει μεγάλο πλήγμα στα έσοδα.

Σε μια περίοδο που ξεκινά η τουριστική σεζόν άρα και ο όμιλος καταγράφει την καλύτερη περίοδο των εσόδων και των κερδών του, υπάρχει πλήρης ανατροπή δεδομένων, καθώς το χτύπημα στη μεγάλη βιομηχανία της φιλοξενίας – σε Ελλάδα και Ευρώπη – είναι πρωτοφανές.

Παράλληλα, το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, διασκέδασης αλλά και των υπολοίπων εμπορικών καταστημάτων, αλλά και το πλαφόν εισόδου στα σούπερ μάρκετ, είναι βέβαιο ότι πλήττει τα έσοδα της επιχείρησης.

Η μετοχή της Coca Cola HBC μετά το χθεσινό άδειασμα σε ποσοστό 16,93%, σήμερα υποχωρεί σε ποσοστό 11,28% έχοντας κατέλθει στα 15,50 ευρώ, επίπεδα που είναι νέα χαμηλά 5ετίας. Κίνηση που έρχεται μετά τη μεγάλη πτώση 15,07% της περασμένης Πέμπτης, ενώ μόνο στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις έχει απώλειες 41,40% και στις 15 τελευταίες (με τη σημερινή) υποχωρεί 55%!

Πρόκειται για συμπεριφορά που δεν έχουμε ξαναδεί, για μια από τις δύο – τρεις πιο συντηρητικές και σταθερές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου την τελευταία 20ετία. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου έχει υποχωρήσει στα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ θυμίζουμε πριν από τρεις εβδομάδες ήταν πάνω από 11 δισ. ευρώ!  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα