ΗΠΑ: Προσφεύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη η Tik Tok για παράταση της λειτουργίας της 

ΗΠΑ: Προσφεύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη η Tik Tok για παράταση της λειτουργίας της 

Η κινεζική εφαρμογή TikTok προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, επιμένοντας ότι ο δικαστής πρέπει να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση στην app.

«Παραμένει η δέσμευσή μας όσον αφορά τη συνεργασία με την κυβέρνηση, για να επιλύσουμε τα ζητήματα που έθεσε, αλλά σήμερα ζητάμε προστασία για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε προσωρινά στις αρχές Νοέμβρη διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ το οποίο απαγόρευε στις Apple και Google να προσφέρουν για download την εφαρμογή TikTok. Η απόφασή του ισχύει έως αύριο 12 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για να υποχρεώσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πωλήσει την πλατφόρμα σε κάποια αμερικανική επιχείρηση, επικαλούμενος απειλή για την «εθνική ασφάλεια», καθώς κατηγορεί εδώ από καιρό την TikTok, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, ότι κατασκοπεύει τους χρήστες της για λογαριασμό του Πεκίνου.

Έκτοτε και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, η ByteDance απέρριψε την προσφορά του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft για την εφαρμογή. 

Η Oracle και ο κολοσσός λιανικής Walmart έχουν έρθει σε συμφωνία για το 20% της ιδιοκτησίας της νεας εταιρείας ονόματι Tik Tok Global - έναντι ποσού το οποίο εκτιμάται μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπόλοιπο θα ανήκει στους υφιστάμενους μετόχους της ByteDance, οι οποίοι περιλαμβάνουν τόσο Κινέζους όσο και Αμερικανούς επενδυτές (Sequoia Capital, General Atlantic).