ΗΠΑ: Οφέλη από τους ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα βλέπουν επικεφαλής επιχειρήσεων

ΗΠΑ: Οφέλη από τους ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα βλέπουν επικεφαλής επιχειρήσεων

Επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι μια ισχυρή εμπορική σχέση με την Κίνα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν από την τεράστια κινεζική αγορά.

«Το να υπάρχει μια κατάλληλη σχέση και μια ισχυρή εμπορική σχέση με την Κίνα έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε η Ellen Kullman, πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της DuPont, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών χημικών προϊόντων στον κόσμο. Τα σχόλια της Kullman έγιναν χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή για τις Σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, στην οποία είχαν προσκληθεί επιχειρηματίες για να μιλήσουν για τις προσπάθειες ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.  

Με τη διμερή επενδυτική συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών να βρίσκεται υπό συζήτηση, όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στην σημασία του διμερούς εμπορίου.

Δεν είναι πανάκεια, δήλωσε η Kullman, αλλά θα βοηθούσε. «Πιστεύω πως οτιδήποτε δημιουργεί αυτού του είδους την αμοιβαιότητα θα δώσει πολλές δυνατότητες», δήλωσε.

Η κινεζική οικονομία διατηρεί την ενέργειά της, συμφωνούν οι επιχειρηματίες, παρά την επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης. Όλοι είχαν μια θετική άποψη για τις επενδύσεις στην Κίνα.

«Βρέθηκα εκεί δύο φορές τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Δεν βλέπω κάποια διαφορά τώρα σε σχέση με πριν από 33 χρόνια», δήλωσε ο Peter Cohen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Cowen, μια εταιρίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που έχει συναλλαγές με την κινεζική αγορά από το 1984.

Ως διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Sanofi, ο Olivier Brandicourt επίσης βλέπει ευκαιρίες στην κινεζική αγορά προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. Ο ίδιος σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση κατά 50% του κινεζικού προϋπολογισμού για την υγειονομική περίθαλψη, και κατά συνέπεια υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην αντίστοιχη αγορά. «Αυτό δείχνει ότι η κινεζική κυβέρνηση παίρνει πραγματικά στα σοβαρά τη μεταρρύθμιση για την υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ