ΗΠΑ: Η Morgan Stanley θα καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Η Morgan Stanley θα καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley πρόκειται να καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται 470 θέσεις τραπεζοϋπαλλήλων και χρηματομεσιτών, σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή ενήμερη για τα σχέδια της διοίκησής της.

Η μείωση αυτή αφορά κάτι περισσότερο από το 2% του συνόλου των εργαζομένων στην αμερικανική τράπεζα (56.000).

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, η διεύθυνση η οποία μεσιτεύει σε αγοραπωλησίες ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, εταιρικών αξιογράφων, πρώτων υλών και συναλλάγματος θα απολέσει 470 υπαλλήλους (-25%).

Οι υπόλοιπες περικοπές θέσεων εργασίας (730) θα γίνουν στο λεγόμενο back office (διευθύνσεις μάρκετινγκ και πληροφορικής, μεταξύ άλλων), διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Η Morgan Stanley θα εγγράψει ένα ποσό που υπολογίζει πως θα ανέλθει σε 150 εκατ. δολάρια στα βιβλία της στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάργησης θέσεων εργασίας που σχεδιάζει, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πόσες θα είναι.

Σε ένα εσωτερικό έγγραφό της που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, η διοίκηση της τράπεζας εξηγεί πως αυτή η απόφαση οφείλεται στην ανάγκη προσαρμογής της Morgan Stanley στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον των αγορών.

Η μετοχή της Morgan Stanley υφίστατο πάντως νωρίτερα πτώση 1,93%, στα 34,01 δολάρια, μεσούσης της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στη Wall Street.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ