Ξεπέρασαν τα 40 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από τον Μάρτιο
ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τα 40 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από τον Μάρτιο

Ακόμα 2,12 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτημα για χορήγηση επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβάζοντας πάνω από τα 40 εκατ. τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που έχουν χάσει την δουλειά τους από την αρχή της κρίσης της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ 2,123 εκατ. εργαζόμενοι συμπλήρωσαν τις αιτήσεις για παροχή του επιδόματος την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Μαΐου, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 2,05 εκατ., ενώ σημειώνεται πως την εβδομάδα που τελείωσε στις 16 Μαΐου είχαν κατατεθεί αντίστοιχες αιτήσεις από 2,44 εκατ. εργαζομενους.

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των νέων αιτήσεων σε εβδομαδιαία κλίμακα συνεχίζει να μειώνεται καθώς σταδιακά επανεκκινούν οι οικονομικές δραστηριότητες και στις 50 Πολιτείες της χώρας. Υπενθυμίζεται πως κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, όταν και είχε αρχίσει να τίθεται σε ισχύ το lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, περισσότεροι από 6,9 εκατ. Αμερικανοί είχαν καταθέσει αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας.