IOBE: Επενδύσεις, ψηφιοποίηση, πράσινη οικονομία για τόνωση της ανάπτυξης

IOBE: Επενδύσεις, ψηφιοποίηση, πράσινη οικονομία για τόνωση της ανάπτυξης

Στο τρίπτυχο επενδύσεις, ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη οικονομία, ως προϋπόθεση για την τόνωση της ανάπτυξης εστιάζει η εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που διοργανώνεται σήμερα και αύριο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνέδριο που έχει τίτλο “Stimulating a resilient recovery through investments, digital transformation and green economy”, ξεκινά σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο και στο επίκεντρο έχει την επόμενη ημέρα και το πως θα ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη μέσω των επενδύσεων, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πράσινης οικονομίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι επίτροποι Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι και Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νίκολας Σμιτ, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Μάρτεν Φερβέι και ο Ντέκλαν Κοστέλο, αναπληρωτής γενικός διευθυντής επίσης στην Γεν. Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, ο Μιχάλης Αργυρού, πρόεδρος του ΣΟΕ, ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank,καθώς και ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, . Συντονιστικό ρόλο θα έχει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας.