Intrakat: Ολοκλήρωσε την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Intrakat: Ολοκλήρωσε την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Η Intrakat ενημέρωσε ότι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό EPC (engineering, procurement and construction) έργο που εκτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece, ολοκληρώθηκε από την εταιρεία και παραδόθηκε έγκαιρα και τεχνικά άρτια.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Intrakat πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της 10ετίας, το οποίο περιλαμβάνει 20 χλμ διαδρομών προσαπογείωσης, αναμένεται να εξυπηρετεί 30 εκατομμύρια επισκέπτες, διήρκεσε 42 μήνες, ενώ για την ολοκλήρωσή του απασχολήθηκαν 2.500 εργαζόμενοι έπειτα από 427 αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ζάκυνθος, Χανιά, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Άκτιο, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Σάμος, Σκιάθος και Μυτιλήνη) αντιστοιχούν σε κτίρια επιφάνειας 330 χιλ. τετραγωνικά μέτρα και σε σκυρόδεμα όγκου 335 χιλ. κυβικών μέτρων.

Το έργο περιλάμβανε την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και συγκεκριμένα την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.