Intracom Telecom: Ενισχύει το δίκτυο σταθερής ασύρματης πρόσβασης της Dialog

Intracom Telecom: Ενισχύει το δίκτυο σταθερής ασύρματης πρόσβασης της Dialog

Την επέκταση της συνεργασίας με την Dialog Axiata PLC, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Σρι Λάνκα, που αφορά στην παροχή λύσεων δικτύου σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) στη συχνότητα των 10,5 GHz ανακοίνωσε η Intracom Telecom. 

Η τεχνολογία WiBAS™ της Intracom Telecom έχει ενσωματωθεί στο δίκτυο της Dialog από το 2015 και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ευρυζωνικών υπηρεσιών και της κάλυψης του δικτύου του παρόχου. 

Η Dialog, θα επωφεληθεί άμεσα από τα τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα του Software Defined ραδιοσύστηματος  WiBAS™ δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις τεχνολογίες της Intracom Telecom.  H λύση ανταποκρίθηκε πλήρως στα τεχνικά κριτήρια του παρόχου κατά το στάδιο της αξιολόγησης. Το ραδιοσύστημα, αμιγώς εξωτερικής χρήσης,  λειτουργεί μέσω λογισμικού (Outdoor Software Defined Radio) επιτρέποντας λειτουργία σε δισημειακή (PtP) και πολυσημειακή (PtMP) τοπολογία με διαμόρφωση λογισμικού, προσφέροντας στην Dialog έναν ενοποιημένο τρόπο  παροχής υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Το πολυσημειακό ραδιοσύστημα WiBAS™ καλύπτει πλήρως την ανάγκη των παρόχων υπηρεσιών να αναπτύσσουν υψηλής ποιότητας υποδομή ευρυζωνικών υπηρεσιών και να υλοποιούν σε σύντομο διάστημα συνδέσεις για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές, με στόχο τη βέλτιστη εμπειρία τους. Η αξιοπιστία και η ελαφριά κατασκευή του WiBAS™ επιτρέπουν την εύκολη εγκατάστασή του τόσο στους σταθμούς βάσης όσο και στις στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, όπως κάθε δορυφορικό πιάτο τηλεόρασης.

Ο κ. Pradeep De Almeida, Διευθυντής Τεχνολογίας της Dialog Axiata PLC, σχολίασε "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία WiBAS™ της Intracom Telecom για να προσφέρουμε συνδεσιμότητα τελευταίας τεχνολογίας στη Σρι Λάνκα. Η συγκεκριμένη λύση υψηλής χωρητικότητας διασφαλίζει τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του δικτύου, ενώ παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των συνδρομητών για υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης".

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σημείωσε "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της Dialog στη Σρι Λάνκα με τα κορυφαία FWA συστήματά μας. Καινοτομούμε συνεχώς ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας έξυπνα δίκτυα για μια έξυπνη ζωή και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας και προς την Dialog. Όταν πρόκειται για υπερ-ευρυζωνική σταθερή ασύρματη πρόσβαση, το WiBAS™ ξεχωρίζει και αυτό είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν οι πελάτες μας παγκοσμίως".