ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Inform Λύκος: Έρχονται νέες εξαγορές, επέκταση στη Ρουμανία και ενίσχυση μεριδίου αγοράς

Inform Λύκος: Έρχονται νέες εξαγορές, επέκταση στη Ρουμανία και ενίσχυση μεριδίου αγοράς

Όταν ιδρύθηκε η Inform Λύκος τα ψηφιακά συστήματα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν άγνωστες λέξεις. Σταδιακά η εταιρεία μπήκε δυναμικά στον κλάδο της παροχής ψηφιακών τεχνολογιών και συνάντησε τις απαιτήσεις της αγοράς σε ό,τι αφορά στη ψηφιακή μετάβαση.

Πλέον η εισηγμένη έχει πλούσιο portfolio πελατών, από τους σημαντικότερους κλάδους της αγοράς. Ανάμεσά τους θα δούμε τον ΟΤΕ, την ΟΠΑΠ, την Fourlis, την Intralot, την Aegean, την Shell και άλλες μεγάλες εταιρείες. 

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς και απόκτηση του ελέγχου της Κυπριακής εταιρείας Cloudfin. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν στο Liberal Markets, πως η κίνηση αυτή «εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Inform Λύκος για επέκταση του χαρτοφυλακίου μας. Πρόκειται για την είσοδό μας στην Κύπρο, και ακολουθούν και άλλες εξαγορές. Ενδιαφερόμαστε για εταιρείες, οι υπηρεσίες των οποίων λειτουργούν συμπληρωματικά με την γκάμα των λύσεων που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Για εμάς μεγάλη σημασία διαδραματίζει, εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει κάποια εταιρεία και τις προοπτικές της και η εταιρική διακυβέρνηση. Είναι καίριας σημασίας οι άνθρωποι μιας αποκτηθείσας εταιρείας να «κουμπώσουν» με το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό.»

Η Inform συνεργαζόταν με την Cloudfin στο παρελθόν και με αυτή την εξαγορά επεκτείνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους υφιστάμενους πελάτες της αλλά και τη δυνατότητα προσέγγισης νέων πελατών, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης, αυτόματης αναγνώρισης και καταχώρησης (Process Automation), όλων των τύπων παραστατικών και λοιπών εγγράφων (παραστατικά αγορών, εξόδων, συμβάσεις κλπ) με χρήση Machine Learning (ML) και διασύνδεση με ERP συστήματα.

Επιπρόσθετα, μέσω της επένδυσης, η INFORM θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων (Document Management), συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (e-archiving), καθώς επίσης και προϊόντα αναγνώρισης εγγράφων για τις διαδικασίες Know Your Customer / Business (KYC / KYB), με έλεγχο αυθεντικότητας και εξαγωγή δεδομένων από έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης), φορολογικά, εταιρικά και έγγραφα κοινής ωφέλειας.

Ποια είναι όμως τα σχέδια της εισηγμένης για το 2021; «Το 2021 θέλουμε να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας σε υψηλά επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις συγκριτικά με το 2019. Κάτι που καταφέραμε και το 2020. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας στην αγορά, καθώς πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Η πανδημία επιτάχυνε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Σημαντικό ρόλο στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό θα παίξει η στρατηγική μας απόφαση να επεκταθούμε στην αγορά της Ρουμανία. Μιας αγοράς που είναι αρκετά σημαντική για την εταιρεία και καταγράφονται σημαντικές», εξηγούν πηγές της εισηγμένης. Τέλος, στα σχέδια της εισηγμένης περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της με καινοτόμα προϊόντα.