ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ινδία: Η αρχή ανταγωνισμού ενέκρινε τη συμφωνία Reliance – Future παρά τις αντιρρήσεις της Amazon

Ινδία: Η αρχή ανταγωνισμού ενέκρινε τη συμφωνία Reliance – Future παρά τις αντιρρήσεις της Amazon

Η αρχή ανταγωνισμού της Ινδία έδωσε σήμερα το πράσινο φως στην προσφορά του κολοσσού Reliance Industries για την αγορά των δραστηριοτήτων λιανικής του ομίλου Future παρά τις προσπάθειες της Amazon να σταματήσει την πιθανή συμφωνία.

Η έγκριση της Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας είναι πλήγμα για την Amazon, που υποστηρίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε το 2019 με την Future δεν επιτρέπει στον ινδικό όμιλο να πουλήσει τις δραστηριότητες λιανικής σε συγκεκριμένες οντότητες, μεταξύ των οποίων και η Reliance – της οποίας ηγείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, Μουκές Αμπανί.

Η Amazon – επενδύτρια σε μία από τις εταιρείες της Future – κέρδισε τον προηγούμενο μήνα απαγόρευση της συμφωνίας από διαιτητικό δικαστήριο της Σιγκαπούρης.

Ο αμερικανικός κολοσσός κάλεσε την αρχή ανταγωνισμού της Ινδίας και το Συμβούλιο Χρηματαγορών της χώρας να λάβουν υπόψη τους τη διαιτητική απόφαση και να μην εγκρίνουν τη συμφωνία.

Ωστόσο η Future Retail δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είχε γίνει με την εταιρεία, αλλά με τον μεγαλύτερο μέτοχό της, και η διαιτητική απόφαση δεν είχε ισχύ στην Ινδία.

Πηγή: Reuters