Ιδρύεται Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων για το Ελληνικό

Ιδρύεται Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων για το Ελληνικό

Ένα νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά», θα αναλάβει από την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας έως τη μεταφορά- διάθεση απορριμμάτων, τον ηλεκτροφωτισμό και τη συντήρηση των οδικών υποδομών μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

Σύμφωνα, πάντως, με τι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηεκ απόψε στη Βουλή στη αρμοδιότητα του Φορέα δεν συμπεριλαμβάνεται η έκταση του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής (ΜΠΠΑ).

Οι βασικές αρχές επίτευξης και διατήρησης συγκεκριμένου επιπέδου υπηρεσιών καθώς και οι ποιοτικές προδιαγραφές συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού αποτυπώνονται στην προβλεπόμενη συμφωνία, που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.». 

Ο «Φορέας» ρυθμίζει θέματα της αρμοδιότητάς του, εκδίδοντας σχετικές αποφάσεις. Στις περιπτώσεις όπου απαιτείται η έκδοση κανονιστικών πράξεων, εκδίδονται αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Φορέα.

Όπως προβλέπεται σχετικά, το οικονομικό αποτέλεσμα του «Φορέα» διατίθεται αποκλειστικά για την εκπλήρωση του σκοπού του.