Ιδού γιατί επελέγη ο κ. Στάθης Μαρίνος στον ΕΦΚΑ

Ιδού γιατί επελέγη ο κ. Στάθης Μαρίνος στον ΕΦΚΑ

του Χρήστου Ν. Κώνστα

Είναι μόλις 42 ετών, διοικητική εμπειρία δεν διαθέτει, το Ασφαλιστικό το έμαθε μόνο μέσα από τα προγράμματα λογισμικού που επεξεργάσθηκε για το www.koinonikomerisma.gr.

Απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όχι μόνον της κυρίας Υπουργού Ευτυχίας Αχτσιόγλου και αλλά και ορισμένων ...νέων και ωραίων στενών συνεργατών της.

Ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος προτιμούσε ένα περισσότερο έμπειρο περί του Ασφαλιστικού στέλεχος, για επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθυστέρησε όσο μπορούσε την επιλογή του κ. Μαρίνου αλλά τελικά πείσθηκε, ίσως με την βοήθεια δύο άλλων υπουργών, του κ. Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του κ. Νίκου Παππά.

Τα νέα ψηφιακά προγράμματα του ΕΦΚΑ είναι το μεγάλο δέλεαρ για την επιλογή του κ. Στάθη Μαρίνου στην “καυτή καρέκλα” που εγκατέλειψε άρον-άρον -κατόπιν αφόρητης κομματικής πίεσης- ο Θανάσης Μπακαλέξης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επέμεινε στην επιλογή ενός τεχνολογικά καταρτισμένου, νεαρότερου προσώπου -κομματικού φίλου φυσικά- για να ηγηθεί του Ασφαλιστικού μας Συστήματος.

Ο κ. Στάθης Μαρίνος ασχολείται περίπου 20 χρόνια με το application development και διαθέτει εμπειρία σε ερευνητικά-αναπτυξιακά έργα πληροφορικής.

Ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει εντονότατα την “κυριαρχία Κόκκαλη” στα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα (ΟΠΣ) του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Ο νεαρός Μαρίνος, κατήγγειλε με στόμφο τις “χρυσοπληρωμένες συμβάσεις του ΙΚΑ με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ”.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι ανάγκες εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ απαιτούν στενή συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία σε τέτοιου είδους υποδομές.

Άλλωστε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την διασυνδεσιμότητα στις υπηρεσίες του Δημοσίου, με κοινά ολοκληρωμένα προγράμματα, όπως η ψηφιακή υπογραφή και η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων.

Ο ΕΦΚΑ είναι ο φορέας που πρέπει να πρωταγωνιστήσει σ'' αυτή την προσπάθεια για να φανεί αμέσως το αποτέλεσμα στην παραδοσιακή εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης γνωρίζει τον τρόπο να πείθει προμηθευτές του Δημοσίου στον τομέα αυτό, ώστε να δείχνουν μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά πρέπει να καταλήγουν σ'' έναν νεαρό, άπειρο περί της Δημόσιας Διοίκησης αλλά έμπειρο σε συστήματα πληροφορικής, στέλεχος στον ΕΦΚΑ ο οποίος πρέπει να υπογράφει γρήγορα τις αναγκαίες συμβάσεις ...