Ιαπωνία: Δάνειο 2 δισ. δολαρίων στη Nissan για ενίσχυση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Ιαπωνία: Δάνειο 2 δισ. δολαρίων στη Nissan για ενίσχυση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Ο κρατικός οργανισμός εξαγωγικών πιστώσεων της Ιαπωνίας συμφώνησε να χορηγήσει στη Nissan Motor δάνειο έως και 2 δισσ. δολάρια σε ενίσχυση της χρηματοδότησης των πωλήσεων αυτοκινήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό είναι μέρος μίας συμφωνίας πίστωσης ύψους 4,1 δισ. δολαρίων για την Nissan Motor Acceptance Corporation, μονάδα της Nissan Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Τράπεζας Διεθνούς Συνεργασίας της Ιαπωνίας (JBIC).

Η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει την ιαπωνική εταιρεία να ενισχύσει τις πωλήσεις στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων μετά την Κίνα, επιτρέποντάς της να προσφέρει στους πελάτες δάνεια ώστε να αποπληρώνουν τις αγορές τους με μηνιαίες δόσεις, προσθέτει η ανακοίνωση του οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων.

Οι ΗΠΑ «αποτελούν σημαντική αγορά για τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η χρηματοδότηση πωλήσεων έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εργαλείο της εταιρικής στρατηγικής», δήλωσε η JBIC.

Η JBIC έχει χορηγήσει δάνεια για τη χρηματοδότηση πωλήσεων στο εξωτερικό και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως ένα δάνειο 78 εκατ. δολαρίων τον Οκτώβριο στην Honda Motor για πωλήσεις στη Βραζιλία και ένα δάνειο τον Σεπτέμβριο στην Toyota Motor για πωλήσεις στη Νότια Αφρική.