Ιαπωνία: Αγγλόφωνο γραφείο υποστήριξης για ξένους επενδυτές

Ιαπωνία: Αγγλόφωνο γραφείο υποστήριξης για ξένους επενδυτές

Η Ιαπωνία θα δημιουργήσει τον Ιανουάριο ένα αγγλόφωνο γραφείο υποστήριξης για την εξυπηρέτηση ξένων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της Ιαπωνίας ως διεθνές οικονομικό κέντρο.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από χρόνια προσπαθειών της Ιαπωνίας να προσελκύσει ξένους επαγγελματίες, με τους εμπειρογνώμονες να τονίζουν ότι ότι το Τόκιο θα πρέπει να αντιμετωπίσει θέματα όπως η σχετικά υψηλή φορολογία και η δυσκολία χρήσης της αγγλικής στους επαγγελματικούς χώρους.

Το γραφείο θα προσφέρει υποστήριξη στα αγγλικά σε ξένες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην Ιαπωνία, ενώ οι ξένες επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στα αγγλικά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, κατά τις πρώτες του προγραμματικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο, τον Οκτώβριο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει ένα φάσμα πρωτοβουλιών με στόχο να μετατραπεί η Ιαπωνία σε μεγάλο οικονομικό κέντρο στην Ασία και παγκοσμίως.

Πηγή: Reuters