Η Xiaomi προετοιμάζει τη μεγαλύτερη IPO του τεχνολογικού τομέα για το 2018

Η Xiaomi προετοιμάζει τη μεγαλύτερη IPO του τεχνολογικού τομέα για το 2018

Τις Citic Securities, Goldman Sachs και Morgan Stanley επέλεξε η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones και ηλεκτρονικών συσκευών για την επικείμενη αρχική δημόσια προσφορά (IPO), που αναμένεται να διενεργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα φτάσει έως τα 100 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αρχική δημόσια προσφορά της Xiaomi θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη του τεχνολογικού κλάδου για το 2018. Εκπρόσωπος της Xiaomi αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες.

Η εταιρεία ενημέρωσε τις τράπεζες τον περασμένο μήνα ότι όχι μόνο θα πιάσει τον στόχο πωλήσεων για το 2017 αλλά θα τον ξεπεράσει κατά ένα ποσοστό της τάξης του 18%. Αντίστοιχα, τραπεζικές πηγές αναμένουν ότι τα κέρδη της Xiaomi θα αυξηθούν απότομα το 2018 καθώς η ανάκαμψη της συνεχίζεται και υποστηρίζουν ότι είναι δυνατή μια αποτίμηση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην IPO.

Η Xiaomi θα προσθέσει περισσότερες τράπεζες στην IPO αργότερα στη διαδικασία. Credit Suisse, Deutsche Bank, JP Morgan και δύο κινεζικές τράπεζες αναμένεται να συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες.