ΓΔ: 907,47 0,39 (0,04 %)

Τζίρος: 30,35 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,47 0,39 (0,04 %)

Τζίρος: 30,35 εκατ. €   RT

Η WhatsApp καθησυχάζει τους χρήστες αναφορικά με την πολιτική απορρήτου της

Η WhatsApp καθησυχάζει τους χρήστες αναφορικά με την πολιτική απορρήτου της
APimages

Η εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp, η οποία ανήκει στο Faceboook, έχει αρχίσει να αναρτά μηνύματα κατάστασης στους χρήστες αναφορικά με τη «δέσμευσή» της για την προστασία του απορρήτου των χρηστών.

«Έχει υπάρξει πολύ παραπληροφόρηση και σύγχυση γύρω από την πρόσφατη ενημέρωσή μας και θέλουμε να βοηθήσουμε όλους να κατανοήσουν τα γεγονότα πίσω από το πώς η WhatsApp προστατεύει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της WhatsApp στο The Verge.

«Προχωρώντας, θα στέλνουμε ενημερώσεις στους ανθρώπους στην Καρτέλα κατάστασης ώστε να ενημερώνονται άμεσα από την WhatsApp. Η τελευταία ενημέρωσή μας βεβαιώνει εκ νέου ότι η WhatsApp δεν μπορεί να δει τα προσωπικά σας μηνύματα, ούτε το Facebooκ, γιατί προστατεύονται με κρυπτογράφηση από την πηγή μέχρι τον προορισμό».

Τα μηνύματα λένε: «Ένα πράγμα δεν είναι νέο, η δέσμευσή μας για την προστασία του απορρήτου σας» και υπενθυμίζουν ότι «Η WhatsApp δεν μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τις προσωπικές συνομιλίες σας γιατί είναι κρυπτογραφημένες από την πηγή μέχρι τον προορισμό».

Τα μηνύματα αποτελούν μέρος μια ευρύτερης προσπάθειας της WhatsApp να διασκεδάσει παρανοήσεις αναφορικά με μια επερχόμενη ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου της. Η ενημέρωση έχει σκοπό να εξηγήσει πώς οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη WhatsApp για εξυπηρέτηση πελατών μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία των συνομιλιών σε εξυπηρετητές του Facebook.

Η WhatsApp προεπισκόπησε τις αλλαγές τον Νοέμβριο. Ωστόσο, λόγω του ιστορικού παραστρατημάτων του Facebook σε θέματα απορρήτου, οι χρήστες παρερμήνευσαν τις αλλαγές θεωρώντας ότι θα απαιτούσαν την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών προφίλ με το Facebook.

Η εταιρεία ανάρτησε σελίδα ερωταποκρίσεων για τις αλλαγές, και έχει μεταθέσει την ημερομηνία εφαρμογής της ενημέρωσης από τον Φεβρουάριο στον Μάιο. Κοινοποίησε επίσης μια δήλωση στην οποία επαναλάμβανε τι θα καλύπτει η νέα πολιτική απορρήτου:

«Η ενημέρωση δεν αλλάζει τις πρακτικές ανταλλαγής δεδομένων της WhatsApp με το Facebook και δεν επηρεάζει το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν ιδιωτικά οι άνθρωποι με φίλους ή συγγενείς όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο. Η WhatsApp διατηρεί τη βαθιά της δέσμευση στην προστασία του απορρήτου Επικοινωνούμε άμεσα με τους χρήστες μέσω του WhatsApp αναφορικά με αυτές τις αλλαγές, ώστε να έχουν τον χρόνο να επιθεωρήσουν τη νέα πολιτική στη διάρκεια του επόμενου μήνα.»

Μέσα στη σύγχυση που προέκυψε, οι ανταγωνιστικές εφαρμογές μηνυμάτων Signal και Telegram είδαν πρόσφατα μια εκτίναξη στον αριθμό των νέων χρηστών τους. Η Telegram ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόσθεσε τη δυνατότητα να μεταφέρουν οι χρήστες το ιστορικό των συνομιλιών τους από την WhatsApp, ενώ η Signal πρόσθεσε στην εφαρμογή της δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως τα κινούμενα αυτοκόλλητα και οι ταπετσαρίες.