Η Walt Disney μετακομίζει στο streaming

Η Walt Disney μετακομίζει στο streaming

Η Walt Disney ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναδιάρθρωσε τις λειτουργίες μέσω και διασκέδασης ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη της Disney+ και άλλων υπηρεσιών streaming, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά όλο και περισσότερο προς την ψηφιακή διασκέδαση.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η Disney θα διαχωρίσει την ανάπτυξη και παραγωγή προγραμμάτων από τη διανομή, προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα στη ζήτηση των καταναλωτών.

Η κίνηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την προτροπή του ακτιβιστή επενδυτή Ντάνιελ Λεμπ προς τη διοίκηση της εταιρείας να παραλείψει την καταβολή μερισμάτων και να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε προγράμματα για streaming.

Η εταιρεία μέσων και θεματικών πάρκων λάνσαρε την υπηρεσία streaming Disney+ τον Νοέμβριο του 2019, και έχει ξεπεράσει ήδη τους στόχους της προσελκύοντας πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως με τις υπηρεσίες Disney+, Hulu και ESPN+.

Συγκριτικά, η πρωτοπόρος του streaming Netflix έχει 193 εκατομμύρια πελάτες, πρόκειται όμως για μία βάση που χρειάστηκε 13 χρόνια για να χτιστεί.

Ο Λεμπ είχε υποστηρίξει ότι η Disney θα πρέπει να κάνει περικοπές στα μερίσματα ώστε να αυξήσει τις δαπάνες για νέα τηλεοπτικά προγράμματα προκειμένου να προσελκύσει νέους πελάτες πιο γρήγορα.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, τα στούντιο της Disney και οι λειτουργίες γενικής διασκέδασης και αθλητικών θα αποτελούν μία μονάδα, ενώ η διανομή και το εμπορικό κομμάτι θα ενταχθούν σε ξεχωριστή διεθνή μονάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δημιουργικές ομάδες της θα αναπτύσσουν και θα παράγουν προγράμματα για streaming και παραδοσιακές πλατφόρμες, και η μονάδα διανομής θα αποφασίζει σε ποιο μέσο θα προβληθούν.

Ο CEO της Disney Μπομπ Τσάπεκ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις σε περιεχόμενο, αλλά δεν ανέφερε αν είναι διατεθειμένος να κόψει το μέρισμά του για να χρηματοδοτήσει αυτήν την στρατηγική, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο Τσάπεκ είπε επίσης ότι θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς.