Η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει το Microsoft cloud για το λογισμικό αυτόματης οδήγησης

Η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει το Microsoft cloud για το λογισμικό αυτόματης οδήγησης

Η Volkswagen ενημέρωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud computing της Microsoft για την ανάπτυξη του λογισμικού της για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Η Volkswagen, στην οποία ανήκουν εταιρείες όπως η Audi και η Porsche, δουλεύει πάνω σε αυτοκίνητα με πρόγραμμα αυτο-οδήγησης ή και υποστήριξης οδηγού, όπως προσαρμοστικός cruise control στα τρέχοντα οχήματα.

Πέρυσι, η Volkswagen ενοποίησε ορισμένες από αυτές τις αναπτυξιακές προσπάθειες σε μια θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται Car.Software για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των ξεχωριστών κατασκευαστών της, με κάθε μάρκα της να χειρίζεται τη δική της δουλειά γύρω από το σχετικό λογισμικό.

Παρόλα αυτά, οι διάφορες εταιρείες του ομίλου χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα διαφορετικά συστήματα για να αναπτύξουν αυτό το λογισμικό και η συμφωνία που ανακοινώθηκε στοχεύει να τα βάλει σε έναν κοινό πάροχο cloud, δήλωσε ο Ντιρκ Χίλγκνμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Car.Software σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η συμφωνία με την Microsoft αναμένεται να καταστήσει την ανάπτυξη ενημερώσεων λογισμικού για πρόσθεση νέων δυνατοτήτων στα αυτοκίνητα πολύ πιο εύκολη.

Πρακτικά, η συμφωνία σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που αρχικά βγήκαν στον δρόμο με περιορισμένα χαρακτηριστικά βοήθειας οδηγού θα μπορούσαν πλέον να προσθέσουν νέες δυνατότητες με την πάροδο του χρόνου, που τα φέρνουν πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση, δήλωσε ο Σκοτ Γκάθρι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης στη Microsoft.