Η Verizon εξαγόρασε τη Yahoo έναντι 4,83 δισ. δολαρίων

Η Verizon εξαγόρασε τη Yahoo έναντι 4,83 δισ. δολαρίων

Η Verizon Communications ανακοίνωσε την εξαγορά των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της Yahoo, έναντι 4,83 δισ. δολαρίων σε μετρητά, δίνοντας τέλος στη μακρά διαδικασία πώλησης της εταιρείας.

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται οι βασικές δραστηριότητες καθώς και κάποια ακίνητα, ενώ το τίμημα χαρακτηρίζεται χαμηλό για μια εταιρεία που κάποτε είχε κεφαλαιοποίηση πάνω από 125 δισ. δολάρια. 

Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Yahoo θα ενισχύσει την AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon έναντι 4,4 δισ. δολαρίων, δίνοντάς της πρόσβαση στα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της Yahoo καθώς και σε άλλα εργαλεία, όπως οι μηχανές αναζήτησης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, θα σηματοδοτήσει το τέλος της επωνυμίας Yahoo, η οποία θα μετατραπεί σε εταιρεία επενδύσεων κατέχοντας ποσοστό 15% στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, μερίδιο 35,5% στη Yahoo Japan Corp., καθώς και το χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες, γνωστό ως Excalibur portfolio. 

Οι επενδύσεις της Alibaba και της Yahoo Japan έχουν αξία ύψους περίπου 40 δισ. δολαρίων, με τη χρηματιστηριακή αξία της Yahoo να ανέρχεται στα 37,4 δισ. δολάρια περίπου βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Οι εταιρείες στην ανακοίνωσή τους δεν ανέφεραν τι ρόλο θα διαδραματίσει από δω και πέρα η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer, η οποία σύμφωνα με πηγές μπορεί και να μην μεταβεί στη Verizon. 

Σε ανάρτησή της στο Tumblr, η Marissa Mayer ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εταιρεία, ωστόσο η Μάρνι Γουόλντεν της Verizon, που θα τεθεί επικεφαλής, δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η νέα ηγετική ομάδα.