Η Uber αγοράζει 24.000 οχήματα αυτόνομης οδήγησης από τη Volvo

Η Uber αγοράζει 24.000 οχήματα αυτόνομης οδήγησης από τη Volvo

H Volvo ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 24.000 από τα κορυφαία SUV XC90 στην Uber μεταξύ 2019 και 2021, μια συμφωνία που θα ξεπεράσει τα 1,2 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία τα συγκεκριμένα οχήματα θα διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης και κατά συνέπεια θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς την παρουσία οδηγού. Αν και πρόκειται για μη δεσμευτική συμφωνία, Uber και Volvo έχουν ήδη μακρά συνεργασία στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Όπως αναφέρει το Reuters το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα χρησιμοποιηθεί στα συγκεκριμένα οχήματα αναπτύσσεται ήδη από την Uber. Ο επικεφαλής διεθνών συνεργασιών της Uber, Jeff Miller, τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική μεταβολή στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας το οποίο μέχρι τώρα στηριζόταν στη μίσθωση οδηγών με δικά τους οχήματα.

«Η δραστηριότητά μας θα καταστεί οικονομικά ακόμα πιο εμπορική αν αν απαλείψουμε από την εξίσωση τον παράγοντα οδηγό», επεσήμανε ο Miller.

H Volvo η οποία ανήκει από το 2010 σε κινεζική εταιρεία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Σουηδία και έχει προβλέψει πωλήσεις ρεκόρ, για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2017.