Η TUI εξετάζει όλες τις επιλογές για να αντιμετωπίσει την πανδημία

Η TUI εξετάζει όλες τις επιλογές για να αντιμετωπίσει την πανδημία

Ο όμιλος ταξιδιωτικών υπηρεσιών TUI εξετάζει την επιπλέον κρατική βοήθεια, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πιθανές πωλήσεις μονάδων προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης βρισκόταν αυτή την εβδομάδα σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για ένα πακέτο βοήθειας ύψους έως και 1,8 δις. ευρώ, καθώς δύο προηγούμενα πακέτα βοήθειας αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή, ούτε καν αυτή των επιπλέον δανείων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Φρίντριχ Γιουσέν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Όπως δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε την πιθανότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή της πώλησης κάποιου μέρους της εταιρείας την κατάλληλη στιγμή».

Τα έσοδα του ομίλου κατέρρευσαν στο γ΄ τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 98% λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών κατά 70% και έχει ήδη λάβει 3 δις. ευρώ σε κρατική βοήθεια με διάφορες μορφές.

Η TUI διαθέτει στοιχεία ενεργητικού που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν επενδυτές, όπως ξενοδοχεία και ακίνητα, δήλωσε ο Γιουσέν.

Ο διευθύνων σύμβουλος πρόσθεσε ότι έχει μεγάλες ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη του κλάδου όταν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του Covid-19.

«Το 2021 θα είναι μεταβατικό έτος, με τις καλοκαιρινές κρατήσεις να είναι αυτή τη στιγμή σημαντικές», είπε. «Για το 2022, αναμένουμε η ζήτηση να έχει επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα».