Η Τρ. Πειραιώς ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου

Η Τρ. Πειραιώς ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου

Στην Goldman Sachs International και στην UBS Investment Bank ανέθεσε η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς τη διοργάνωση μιας σειράς συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο, καθώς αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες στις αγορές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η αξιολόγηση της έκδοσης αναμένεται να είναι «Caa3» από την Moody''s και «CCC» από την S&P. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ενημέρωση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενου εξόδου στις αγορές, τονίζοντας ότι η Τρ. Πειραιώς είναι έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί για την έκδοση ομολόγου, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς έχει ενισχυθεί πάνω από τα 3 ευρώ (σήμερα ενισχύεται άνω του 7%) μετά από ένα ξέφρενο ράλι τις τελευταίες εβδομάδες και η άντληση 350 εκατ. ευρώ από τις αγορές θα είναι ένα από τα τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση του πλάνου που θέλει να φέρει εις πέρας η διοίκηση Χ. Μεγάλου.