Η TPG έχει προβάδισμα για την απόκτηση μεριδίου στο DirecTV της AT&T

Η TPG έχει προβάδισμα για την απόκτηση μεριδίου στο DirecTV της AT&T

Η TPG βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την απόκτηση μεριδίου στο τμήμα δορυφορικής τηλεόρασης της AT&T, την DirecTV, σε μια συμφωνία που θα επέτρεπε στον αμερικανικό όμιλο να μειώσει το καθαρό χρέος που πλησιάζει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ακριβής τιμή που η TPG διατίθεται να δώσει δεν είναι γνωστή αλλά πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να ανέρχεται σε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσαν οι πηγές του Reuters.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα αποτελέσει οικονομική επιτυχία για την AT&T, η οποία αποτιμά την DirecTV στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, όταν συμφώνησε να την αποκτήσει το 2014.

Έκτοτε η DirecTV χάνει συνεχώς συνδρομητές, με τους χρήστες να προσφεύγουν σε λιγότερο δαπανηρές υπηρεσίες συνεχούς ροής, όπως το Netflix Inc και η Prime Prime υπηρεσία της Amazon.com Inc.

Η μεγαλύτερη συμφωνία της AT & T, η απόκτηση 85 δισ. δολαρίων του ομίλου Time Warner το 2018, δεν έχει αποδεχθεί προσοδοφόρα μετά την πανδημία COVID-19, καθώς τα έσοδα απο τις κινηματογραφικές ταινίες έχουν μειωθεί αισθητά.

Η WarnerMedia, το τμήμα που περιέχει το HBO και το στούντιο ταινιών και τηλεόρασης της εταιρείας, είχε έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020, από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Η TPG, η οποία είχε επενδύσει προηγουμένως σε εταιρείες του κλάδου, όπως η περιφερειακή εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ, Astound και τον ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Univision, έχει περίπου 85 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.