Η Toshiba Corp. σκοπεύει να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας

Η Toshiba Corp. σκοπεύει να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας

Η ιαπωνική βιομηχανία Toshiba Corp σχεδιάζει να καταργήσει έως και 7.000 θέσεις εργασίας, κυρίως στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρωθεί μετά το λογιστικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει, έγραψε σήμερα η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Οι περισσότερες από τις 6.000 ως 7.000 θέσεις εργασίας οι οποίες θα καταργηθούν θα είναι σε διευθύνσεις που παράγουν προϊόντα lifestyle, κυρίως καταναλωτικά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η Τοσίμπα εξετάζει επίσης τη «δραστική» μείωση της δραστηριότητάς της στο εργοστάσιο Όμε του Τόκιο, όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις πολύ υψηλής ευκρίνειας και υπολογιστές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάψει να κατασκευάζει τηλεοράσεις εντελώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσιαίου ιαπωνικού ομίλου Χισάο Τανάκα και μια σειρά ανώτερων στελεχών της Τοσίμπα παραιτήθηκαν τον Ιούλιο, εξαιτίας του μεγαλύτερου σκανδάλου «δημιουργικής» λογιστικής που ξέσπασε στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Μια ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου γνώριζε ότι η εταιρεία εμφάνισε τα έσοδά της διογκωμένα κατά 1,2 δισεκ. δολάρια.

Η μετοχή του ομίλου στο χρηματιστήριο έχει υποστεί φέτος, λαμβανομένου υπόψη και του σημερινού κλεισίματος, πτώση 43%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ