Η Tesla προειδοποιεί ότι δεν θα εμφανίσει κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019

Η Tesla προειδοποιεί ότι δεν θα εμφανίσει κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019

Η Tesla Inc δεν αναμένεται να εμφανίσει κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της εταιρείας Έλον Μασκ, σε αντίθεση με παλιότερη υπόσχεσή του.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια αρκετά αιφνιδιαστική κίνηση και θα στραφεί αποκλειστικά στο Διαδίκτυο για τις πωλήσεις των οχημάτων της. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία αποσκοπεί στο να μειώσει κατά πολύ τα έξοδά της, καθώς θα προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών καταστημάτων της. 

Το κίνητρο της εταιρείας είναι ότι επιθυμεί να προσφέρει το νέο μοντέλο της, σε μια πιο προσιτή τιμή. Tο Model 3 θα έχει τιμή έναρξης 35.000 δολάρια και πρόκειται για το πιο προσιτό οικονομικά μοντέλο της, το οποίο όμως εξακολουθεί να θεωρείται πολύ ακριβή επιλογή για μεγάλη μερίδα καταναλωτών. 

Οι επενδυτές έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας, προς το παρόν εστιάζουν περισσότερο στην προειδοποίηση για τις κατώτερες των προσδοκιών επιδόσεις τριμήνου, θέτοντας έτσι υπό πίεση την μετοχή της εταιρείας. Κρατούν στάση αναμονής για το εάν η απόφαση για μείωση της τιμής και η αλλαγή στρατηγικής στις πωλήσεις θα αποδώσουν τους επιδιωκόμενους καρπούς. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν μετά την εν λόγω ανακοίνωση έως και 4,1% στα 306,80 δολάρια.

Ακόμη, η κίνηση για στροφή στις διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται να πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στις αμερικανικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, οι οποίες πέρασαν μία δεκαετία μαχόμενες την απόφαση της Tesla για απευθείας πωλήσεις στους πελάτες της μέσω δικών της καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα προβεί στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν στο 7% του προσωπικού της.