Η “τέλεια καταιγίδα” χτύπησε τα αποτελέσματα της Maersk

Η “τέλεια καταιγίδα” χτύπησε τα αποτελέσματα της Maersk

Καθαρές ζημιές της τάξης του 1,94 δισ. δολαρίων για το 2016 ανακοίνωσε η δανέζικη Moller-Maersk, καταγράφοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με απώλειες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β'' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αποτελέσματα αυτά ήταν απροσδόκητα καθώς οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 963 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό αφού τα αποτελέσματα επλήγησαν από έκτακτες χρεώσεις 1,5 δισ. δολαρίων στη μονάδα Maersk Drilling και 1,1 δισ. δολαρίων στη μονάδα Maersk Supply Service. Σαν αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε πτώση 7,1%.



Παράλληλα ο επικεφαλής της εταιρείας, Michael Pram Rasmussen, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ομίλου, στις 28 Μαρτίου, προτείνοντας ως αντικαταστάτη του τον Jim Hagemann Snabe, o οποίος έχει θητεία στη Siemens αλλά και στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ευρώπης, τη SAP.

Ο Snabe σε συνεργασία με τον Soren Skou, ο οποίος προήχθη στη θέση του CEO πέρυσι, θα επιβλέψουν τον διαχωρισμό της Maersk από τις τέσσερις ενεργειακές επιχειρηματικές μονάδες τις οποίες διαθέτει, μεταξύ των οποίων και η Maersk Oil, παραγωγός πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί και πάλι στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.