Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν την Αμερικανίδα δημοσιογράφο που εργάζεται σε ιρανικό μέσο

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν την Αμερικανίδα δημοσιογράφο που εργάζεται σε ιρανικό μέσο

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε σήμερα την άμεση απελευθέρωση μιας δημοσιογράφου, η οποία συνελήφθη στις ΗΠΑ και η οποία εργάζεται για την αγγλόφωνη ιρανική κρατική τηλεόραση.

"Καταδικάζουμε την παράνομη σύλληψη της Μαρζιέχ Χασεμί, της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Press TV και την απάνθρωπη μεταχείρισή της στην φυλακή της Ουάσινγκτον", είπε ο Μπαχράμ Κασερμί, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Μαρζιέχ Χασεμί συνελήφθη την Κυριακή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάμπερτ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι και τέθηκε υπό κράτηση στην Ουάσινγκτον. Δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες εις βάρος της.

Η Χασεμί, μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, βρισκόταν στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί την οικογένειά της, μετέδωσε η ίδια πηγή, και της επιτράπηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την κόρη της δύο ημέρες μετά τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με το Press TV, το όνομα της Χασεμί ήταν Μέλανι Φράνκλιν, έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και άλλαξε όνομα όταν ασπάστηκε το ισλάμ.

Το Press TV μετέδωσε δηλώσεις της σύμφωνα με τις οποίες στη φυλακή της απαγορεύτηκε να φοράει την ισλαμική μαντίλα χιτζάμπ και ως γεύμα της προσφέρθηκε χοιρινό, κάτι το οποίο απαγορεύει το ισλάμ.

Η μοναδική τροφή της τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν "ένα πακέτο κράκερς", είπε η Χασεμί στο Press TV.

Η Χασεμί ζει στο Ιράν πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με διάφορα ιρανικά μέσα.

Έχει κάνει διάφορα ρεπορτάζ με θέμα τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, των μουσουλμάνων και των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ