Η συνεργασία των ΕΛΤΑ και της Κίνας, «μπαίνει» στα γραμματόσημα

Η συνεργασία των ΕΛΤΑ και της Κίνας, «μπαίνει» στα γραμματόσημα

Μετά την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με στόχο το συνοευρωπαϊκό εμπόριο που υπογράφηκε τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ των Ελληνικών Ταχυδρομίων και της κυβέρνησης της Κίνας, η συνεργασία των δύο πλευρών διευρύνεται.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Κτήριο της Παλιάς Βουλής, έγινε η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας» που διοργανώθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, παρόντος του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Η επίσημη ανακήρυξη του 2015 σε «Διεθνές Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα», αποτέλεσε κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην οικονομία, στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στα λιμάνια και στον πολιτισμό.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως φορέας πολιτισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας και υποστηρίζοντας την ενίσχυση και την αξιοποίηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, εμπνεύστηκαν από την κοινή θαλασσινή και ναυτική ιστορία των δύο χωρών και κυκλοφόρησαν Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων - φεγιέ με τίτλο «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας», που σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάδειξη των κοινών πολιτισμικών στοιχείων Ελλάδας και Κίνας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Δημήτρης Τζώρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Δρ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου και πλήθος άλλων παραγόντων. 

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2015 η διοίκηση των ΕΛΤΑ υπέγραψε σύμφωνα συνεργασίας με την κινεζική Zhejiang Ltd με στόχο τη δραστηριοποίηση της ελληνικής εταιρείας στο σινοευρωπαϊκό εμπόριο.

Το σύμφωνο που υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Zhejiang Ltd κ. Λιμπίν Ζου, προβλέπει την ανάπτυξη εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών σε μία από σειρά από δραστηριότητες.

Περιλαμβάνει:

Την αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση).

- Την αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ στην Κίνα.

 - Την ανάπτυξη και δημιουργία από κοινού εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Κίνας.