Η συγγνώμη του M. Zuckerberg δεν «ανακουφίζει» τη μετοχή του Facebook

Η συγγνώμη του M. Zuckerberg δεν «ανακουφίζει» τη μετοχή του Facebook

Απώλειες άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Facebook, στον απόηχο της «απολογίας» του Mark Zuckerberg, η οποία φαίνεται πως δεν περιόρισε τις ανησυχίες της Wall Street για το πώς χειρίζεται η εταιρεία το σκάνδαλο με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 8,5% αυτή την εβδομάδα, οδεύοντας στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2015.

Η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει τις δύο από τις τρεις τελευταίες μέρες, με συνέπεια να χαθούν 46 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, τη στιγμή που ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι είναι προφανές ότι η Facebook θα αναγκαστεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τη λύπη του για όσα έγιναν, σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να καταθέσει στο Κογκρέσο αν και απέφυγε να δεσμευτεί ότι όντως θα εμφανιστεί ενώπιόν του.

Στη χθεσινή του ανάρτηση, υποσχέθηκε πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτούς που αναπτύσσουν εφαρμογές, σε πληροφορίες των χρηστών, στην πρώτη ουσιαστικά τοποθέτησή του αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, Cambridge Analytica.