Η Space Hellas, οι Ισραηλινοί εταίροι και τα έργα ασφάλειας

Η Space Hellas, οι Ισραηλινοί εταίροι και τα έργα ασφάλειας

Η τεχνολογία και ειδικότερα η κυβερνοασφάλεια αποτελούν σταθερό πεδίο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ με την Space Hellas να αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση εταιρείας που επιβεβαιώνει την μακρόχρονη και στενή αυτή συνεργασία καθώς από το 1985 ήδη διατηρεί εμπορικές σχέσεις με κορυφαίους, Ltd., τη Fibronics, την Checkpoint, την RSA, την ELTA Systems Ltd, μέλος του Ισραηλινού ομίλου ΑΙΑ κ,α.

Συνεργασίες οι οποίες διαμορφώνουν το pipeline της εταιρείας στον εν γένει τομέα της Ασφάλειας στα 25 εκατ σήμερα, ενώ με την Zetes διεκδικεί έργο 515 εκατ. ευρώ καθώς από κοινού συμμετέχουν στο διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων.

Η συνεργασία της Space Hellas με τις Ισραηλινές εταιρείες, έχει βαθιές ρίζες, και μέσω αυτών έχει την δυνατότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αρκετούς διαγωνισμούς του ICT που τρέχουν ή πρόκειται να προκηρυχθούν στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες όπου έχει παρουσία, είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξία με κάποιον αξιόπιστο εταίρο.

Με δεδομένο ότι η κυβερνοασφάλεια αποτελεί μια τεράστια αγορά η οποία διαρκώς διευρύνεται και αναμένεται να γιγαντωθεί τα ερχόμενα χρόνια καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ελέω και της πανδημίας φέρνει συνεχώς αλλαγές και διεύρυνση των χρηστών αλλά και των εφαρμογών της τεχνολογίας, η σύμπραξη ελληνικών εταιρειών με ισραηλινές τροφοδοτεί με τεχνογνωσία τα ελληνικά σχήματα.

Η βιομηχανία κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα έχει ετήσιο τζίρο περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ισραηλινή βιομηχανία, η οποία είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, δημιουργεί έσοδα της τάξης των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά έτος.

Όπως τονίζει στο Liberal ο Σπύρος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας, η Space Hellas «στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), συνεργάζεται με παγκοσμίως αναγνωρισμένους κατασκευαστές, όπως η Checkpoint, η RSA, κ.α., οι οποίοι διαθέτουν μοναδικές λύσεις όσον αφορά την προστασία και διασφάλιση της πληροφορίας που διακινείται στις σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, αλλά και την εξουσιοδοτημένη πρόσβασή της».

Ο πρόεδρος της Space Hellas Σπύρος Μανωλόπουλος

Ωστόσο, η Space Hellas, πέραν της Κυβερνοασφάλειας, εξειδικεύεται και στους πολύ σημαντικούς τομείς, της εθνικής ασφάλειας (Homeland Security), της προστασίας κρίσιμων υποδομών (Critical Infrastructure) και των ασφαλών εγγράφων.

 Στα συστήματα εθνικής ασφάλειας η εταιρεία συνεργάζεται με την ELTA Systems Ltd., μέλος του Ισραηλινού ομίλου ΑΙΑ, η οποία θεωρείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε συστήματα επιτήρησης συνόρων και κρίσιμων υποδομών.

Αντίστοιχα στην ασφάλεια εγγράφων, συνεργάζεται με την Βελγική Zetes αλλά και την Ισραηλινή συνεργάτιδά της Pitkit Zetes Smartech Ltd.

Η Space Hellas σε συνεργασία με την Zetes, συμμετέχει στο διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων που διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία για να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής και εκτύπωσης ταυτοτήτων,  διπλωμάτων οδήγησης και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Είναι σαφές όπως σημειώνει ο Σ. Μανωλόπουλος, ότι «το Ισραήλ έχει μακρόχρονη παράδοση στις τεχνολογίες τόσο διασφάλισης πληροφοριών, όσο και της φυσικής ασφάλειας, αφού διαθέτει εμπειρία αλλά και δοκιμασμένα συστήματα προστασίας κάτω από ακραίες συνθήκες κυβερνοπολέμου και ασύμμετρων απειλών. Τα συστήματα των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργάζεται η Space Hellas είναι εγκατεστημένα σε πολυάριθμους πελάτες σε κάθε γωνιά της υφηλίου, κάτι το οποίο εμπλουτίζει με γνώση τη βάση δεδομένων που διατηρούν έτσι ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια είναι η απειλή, ποια τα χαρακτηριστικά της και από που προέρχεται».

    Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η αντιμετώπισή της, προτού οι συνέπειες καταστούν «μη-αντιστρέψιμες», ενδεχόμενο το οποίο άλλωστε συνιστά και τη μεγαλύτερη απειλή για κάθε κρίσιμη διαδικτυακή υποδομή. 

Ειδικότερα, εξηγεί ο ίδιος «το τοπίο των επιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχώς εξελίσσεται και οι επιτιθέμενοι εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους διείσδυσης και πρόσβασης στις κρίσιμες υποδομές, είτε αυτές είναι στον κυβερνοχώρο, είτε είναι φυσικές. Οι λύσεις και η εμπειρία που διαθέτει η Space Hellas μαζί με την υψηλή τεχνογνωσία των πλέον εξειδικευμένων εταιρειών του Ισραήλ με τις οποίες διατηρεί μακρόχρονη και στενή συνεργασία, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό θωράκισης και προστασίας των εταιρικών και εθνικών υποδομών».

Σημειώνεται ότι η  Space Hellas, με 35ετή παρουσία και ειδίκευση σε λύσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας, έχει καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά ως ένας από τους πλέον προηγμένους Digital Integrators με έμφαση στον απόλυτα ασφαλή Ψηφιακό Μετασχηματισμό τόσο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού, όσο και των οργανισμών δημοσίου τομέα. Η εταιρεία έχει επενδύσει στην υψηλή εξειδίκευση των στελεχών της και στη συνεργασία με κορυφαίους στο είδος τους κατασκευαστές εξοπλισμού και λογισμικού.