Η SEC μήνυσε τον Έλον Μασκ για απάτη - Βουτιά 12% για τη μετοχή της Tesla

Η SEC μήνυσε τον Έλον Μασκ για απάτη - Βουτιά 12% για τη μετοχή της Tesla

«Βουτιά» σχεδόν 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla Inc στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την είδηση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC) κατέθεσε μήνυση για απάτη σε βάρος του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, Έλον Μασκ, λόγω μια σειράς "ψευδών ή παραπλανητικών" αναρτήσεων που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη SEC, στις 7 Αυγούστου  ο Έλον Μασκ υποστήριξε σε tweet του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιήσει την Tesla, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή καθώς και ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ωστόσο, σύμφωνα την καταγγελία της SEC ο Έλον Μασκ δεν είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτή από κάποια πηγή και παραπλάνησε σκόπιμα με τα tweets του τους επενδυτές.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η SEC τα tweets του Μασκ προκάλεσαν άνοδο της τιμής των μετοχών της Tesla κατά 6% εκατό στις 7 Αυγούστου, οδηγώντας σύμφωνα με τη SEC σε σημαντική διατάραξη της αγοράς. 

Σε δήλωσή του μετά την εξέλιξη, ο Έλον Μασκ αναφέρει ότι είναι «λυπημένος και απογοητευμένος» από την ενέργεια της SEC.

«Οι ενέργειες μου γίνονταν πάντοτε προς το συμφέρον της αλήθειας, της διαφάνειας και των επενδυτών» επισημαίνει και προσθέτει ότι «η ακεραιότητα είναι η σημαντικότερη αξία στη ζωή μου και τα γεγονότα θα δείξουν ότι ποτέ δεν την έχω θέσει υπό αμφιβολία».