Η Ρωσία αναπτύσσει τέταρτη συστοιχία πυραύλων S-400 στην Κριμαία

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 10:00
-A +A
Η Ρωσία αναπτύσσει τέταρτη συστοιχία πυραύλων S-400 στην Κριμαία

Η Ρωσία θα αναπτύξει σύντομα νέες συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η είδηση για την ανάπτυξη των S-400 έρχεται την ώρα που η Ουκρανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε τμήματα της χώρας, μετά την σύλληψη την Κυριακή από τη Ρωσία τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοιχτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Ο Βαντίμ Αστάφιεφ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι πυραύλοι θα είναι επιχειρησιακοί μέχρι το τέλος του έτους. 

Τα συστήματα πυραύλων S-400 αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στην Κριμαία το 2017  κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια, ενώ τον Ιανουάριο του 2018, δύο ακόμα συστοιχίες S-400 ενεργοποιήθηκαν στην Σεβαστόπουλη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα S-400, γνωστά ως «Θρίαμβος», μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα