Η Rolls-Royce θα περικόψει 200 διοικητικές θέσεις εργασίας

Η Rolls-Royce θα περικόψει 200 διοικητικές θέσεις εργασίας

Η Rolls-Royce Holdings θα περικόψει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας στη διοικητική της ομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του διευθύνοντος συμβούλου Γουόρεν Ιστ για την αναδιάρθρωση της εταιρίας, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πρόσθετες μειώσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των διοικητικών θέσεων εργασίας που περικόπτονται κατά την θητεία του Ιστ σε πάνω από 600, ανέφερε εκπρόσωπος της Rolls-Royce σε χθεσινή ανακοίνωση απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που ανέφερε επιγραμματικά τα εν λόγω σχέδια της εταιρίας. Από αυτές, οι 270 περίπου θέσεις εργασίας έχουν περικοπεί από τις 28 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην έκθεση με τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Η εταιρία κατασκευής κινητήρων στοχεύει σε εξοικονόμηση 30-50 εκατ. λιρών (65 εκατ. δολαρίων) φέτος στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης με σκοπό να περικόψει τις δαπάνες κατά 200 εκατ. λίρες έως τα τέλη του 2017.

Η τελευταία προσπάθεια «περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του διοικητικού μας προσωπικού και θα έχει ως αποτέλεσμα ένας αριθμός ατόμων να αποχωρήσουν από την εταιρία», ανέφερε η Rolls-Royce σε ανακοίνωση. «Aυτό εντάσσεται στο εν εξελίξει πρόγραμμα μετασχηματισμού, που στόχο έχει να άρει την πολυπλοκότητα και το κόστος απλοποιώντας τις διαδικασίες και τις δομές μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ