Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε συμφωνία  360 εκατ. ευρώ με την επενδυτική εταιρεία Sixth Street

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε συμφωνία 360 εκατ. ευρώ με την επενδυτική εταιρεία Sixth Street

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνάψει συμφωνία 360 εκατομμυρίων ευρώ (380,95 εκατομμύρια δολάρια) με την Sixth Street για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Οι Ισπανοί πρωταθλητές δήλωσαν ότι η συνεργασία περιελάμβανε τη Legends, μια premium εταιρεία που εξυπηρετεί αθλητικούς και ζωντανούς οργανισμούς. Η Sixth Street, η οποία έχει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, έχει εμπειρία σε υποδομές και αθλήματα. Έχει επενδύσει πλειοψηφικό πακέτο στο Legends.

Η συμφωνία, η οποία είπε ο σύλλογος θα επέτρεπε τη φιλοξενία πολλαπλών εκδηλώσεων στο γήπεδο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, επικυρώθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Μαδρίτης.

«Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συνεργασίας, η Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ για να επενδύσει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες του συλλόγου», ανέφερε η Ρεάλ Μαδρίτης σε δήλωση. «Μέσω αυτής της συμμαχίας, η Sixth Street αποκτά το δικαίωμα να συμμετέχει στη λειτουργία ορισμένων νέων επιχειρήσεων του σταδίου Santiago Bernabéu για 20 χρόνια.

«Επιπλέον, η Legends θα συνεισφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της στη λειτουργία μεγάλων γηπέδων και κέντρων αναψυχής, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του σταδίου Santiago Bernabéu».