Η πώληση της Condor θα καθυστερήσει έως τα μέσα του 2022

Η πώληση της Condor θα καθυστερήσει έως τα μέσα του 2022

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία charter Condor εκτιμά ότι δεν θα βρει νέο ιδιοκτήτη έως το 2022 το νωρίτερο, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της.

Η εταιρεία είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον εθνικό αερομεταφορέα της Πολωνίας LOT ύψους 300 εκατ. ευρώ, όμως η ιδιοκτήτρια της LOT, Polish Aviation Group αποσύρθηκε από τη συμφωνία τον Απρίλιο, όταν η κρίση του κορονοϊού καθήλωσε τον αεροπορικό κλάδο.

«Δεν προβλέπω να μπούμε σε επενδυτική διαδικασία μέσα στους 12 επόμενους μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Condor Ραλφ Τέκεντρουπ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις το νωρίτερο στα μέσα του 2022.

Η Condor, πρώην θυγατρική του γραφείου ταξιδίων Thomas Cook, που κήρυξε πτώχευση, έχει έως τώρα επιβιώσει από την πανδημία του νέου κορονοϊού χάρη σε 550 εκατ. ευρώ κρατικής βοηθείας, η αεροπορική βιομηχανία ωστόσο εκτιμά ότι η κρατική γερμανική τράπεζα KfW θα ξεκινήσει τελικά την διαδικασία πώλησής της.

Ο Τέκεντρουπ δήλωσε ότι αναμένει να δει αύξηση των πτήσεων το επόμενο καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις μεταξύ των 4.200 εργαζομένων της εταιρείας, η οποία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να βοηθήσει στη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19.