Η πώληση κόκκινων δανείων της UniCredit στο «στόχαστρο» της ΕΚΤ

Η πώληση κόκκινων δανείων της UniCredit στο «στόχαστρο» της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει αν η πώληση – ορόσημο κόκκινων δανείων ύψους 17,7 δισ. της UniCredit ευρώ κατέστη υψηλότερη λόγω προμηθειών, οι οποίες πρέπει όμως να αφαιρεθούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oρισμένες προμήθειες τις οποίες η ιταλική τράπεζα θα πρέπει να πληρώσει στους αγοραστές για να διαχειριστούν τα δάνεια τα επόμενα χρόνια ίσως επηρεάζουν την τιμή πώλησης, ανέφεραν οι πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Σε ανακοίνωσή της, τον περασμένο Ιανουάριο, η UniCredit είχε υπονοήσει πως πούλησε την πλειονότητα των κόκκινων δανείων στο 13% της μικτής λογιστικής αξίας, ποσό το οποίο όμως πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η UniCredit ακόμα δεν έχει αφαιρέσει τα δάνεια από τα βιβλία της, αποκάλυψαν στο Bloomberg οι ίδιες πηγές.

Το βασικό ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι αν τελικά οι προμήθειες αφαιρεθούν, η τιμή πώλησης των κόκκινων δανείων θα μειωθεί και κατά συνέπεια θα διαμορφωθούν υψηλότερες προβλέψεις από αυτές που η UniCredit έχει ήδη ανακοινώσει για την πώληση.