ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Η πανδημία επέφερε ισχυρό πλήγμα την Madison Square Garden Entertainment

Η πανδημία επέφερε ισχυρό πλήγμα την Madison Square Garden Entertainment
Avraham_Shmuel / Shutterstock.com

Με απώλειες ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο η Madison Square Garden Entertainment καθώς οι περιορισμοί λόγω Covid-19 συνέχισαν να βλάπτουν τις δραστηριότητές της, παρόλο που επανεκκίνησε μέρος τους για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο χώρων ψυχαγωγίας στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, η εταιρεία διαχείρισης του γηπέδου των Νιου Γιορκ Νικς ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή καθαρές ζημίες ύψους 124,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με κέρδη 81,31 εκατ. δολαρίων κατά το ίδια διάστημα το προηγούμενο έτος.

Οι ζημιές μεταφράστηκαν σε 5,17 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με κέρδη 3,39 δολαρίων ανά μετοχή το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν στα 4,21 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 94% στα 23,1 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν το ποσό να είναι 19 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα γήπεδα της Νέας Υόρκης που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 10.000 άτομα θα επιτραπεί να ανοίξουν στις 23 Φεβρουαρίου με περιορισμένη χωρητικότητα θεατών, ενώ από τον Σεπτέμβριο είχαν επανέλθει στο γήπεδο Madison Square Garden οι αγώνες των Νικς αλλά χωρίς προσέλευση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επανέναρξη των ζωντανών δραστηριοτήτων που επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη, με την απόφαση του Κυβερνήτη Κουόμο να ανοίξει ξανά εσωτερικούς χώρους εστίασης στη Νέα Υόρκη αλλά και στάδια σε όλη την πολιτεία, και τα δύο υπό κανονισμούς περιορισμένης χωρητικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τζέιμς Ντόλαν.

«Πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα ακόμα στο δρόμο για ένα πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των χώρων μας και την επιστροφή στις κανονικές λειτουργίες», πρόσθεσε.