Η οικογένεια Βασιλάκη μπαίνει στον κλάδο των ξενοδοχείων

Η οικογένεια Βασιλάκη μπαίνει στον κλάδο των ξενοδοχείων

Την είσοδό της στον ξενοδοχειακό κλάδο ανακοίνωσε την Τετάρτη η οικογένεια Βασιλάκη, καθώς η Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις, συμφερόντων της οικογένειας, ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Golf Residence που ανήκει στην οικογένεια Ιωάννη Σμπώκου.

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις να αποκτά σημαντικό ποσοστό στην Golf Residence, μια συναλλαγή που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018.

Η Golf Residence είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία και operator σημαντικών τουριστικών μονάδων υψηλής αισθητικής που όλες εδρεύουν στη μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της χώρας, την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία συμφερόντων Ιωάννη Σμπώκου ελέγχει συγκροτήματα και μονάδες όπως Blue Palace a Luxury Collection Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights και Koutouloufari Village Holiday Club. Επίσης, η Golf Residence κατέχει συμμετοχή 50% στο Sheraton Rhodes Resort στην Ρόδο.

Η συνολική δυναμικότητα των μονάδων της Golf Residence είναι 3.020 κλίνες, συμπεριλαμβανομένου και του Sheraton Rhodes Resort. Στην εταιρεία Golf Residence παραμένουν οι μέτοχοι Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, διατηρώντας ακέραιη την συμμετοχή τους, αλλά και το management των ξενοδοχειακών μονάδων.

Με αφορμή τη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία η κα Αγάπη Σμπώκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Golf Residence, δήλωσε «καλωσορίζουμε την Evergolf και τη συνεργασία με την οικογένεια Βασιλάκη, με τη βεβαιότητα ότι οι κοινές μας αξίες στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και οι σημαντικές συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσά μας, θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας μας».

Ο πρόεδρος του ομίλου Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε «αισθανόμαστε τιμή που συνδεόμαστε με μια επιχειρηματική οικογένεια γνωστή για την ποιότητα που προσφέρει παραδοσιακά στο χώρο του τουρισμού και ταυτόχρονα ικανοποίηση που η ένταξη της Evergolf στον κλάδο των ξενοδοχείων έρχεται μέσα από τη συνεργασία με μια τόσο αναγνωρισμένη και επιτυχημένη εταιρεία».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Evergolf δεν έχει οποιαδήποτε μετοχική σχέση με τις δυο εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες (Aegean Airlines και Autohellas), βασικός μέτοχος των οποίων είναι επίσης η οικογένεια Βασιλάκη.