Η Nissan ζητάει αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων από τον Κάρλος Γκοσν

Η Nissan ζητάει αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων από τον Κάρλος Γκοσν

Ο εκδιωχθείς πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με επιπλέον νομικά προβλήματα, καθώς ξεκινά σήμερα στην Ιαπωνία η εκδίκαση της υπόθεσής του όπου ο πρώην εργοδότης του, η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, ζητά αποζημίωση 95 εκατ. δολαρίων.

«Η νομική δράση που ξεκινά σήμερα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Nissan να αποδοθούν στον Γκοσν οι ευθύνες του για τις ζημίες και τις οικονομικές απώλειες που υπέστη η εταιρεία λόγω της κακοδιοίκησής του», αναφέρει η ανακοίνωση της Nissan.

Ο Γκοσν, που διηύθυνε επίσης τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, βρίσκεται στον Λίβανο από τον Ιανουάριο όπου το έσκασε από την Ιαπωνία πριν από τη δίκη του. Αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας κατηγορούν τον Γκοσν ότι απέκρυψε 88,6 εκατ. δολάρια, πλουτίζοντας σε βάρος της Nissan. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον απομάκρυναν από τη Nissan προκειμένου να αποφευχθεί η συγχώνευση με τη Renault, στην οποία ανήκει ήδη το 43% της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Nissan εγκαταλείπει την επεκτατική πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Γκοσν και ανακοίνωσε την Πέμπτη απώλειες μικρότερες των αναμενόμενων, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα και αλλού.