Η Nestle πουλά την κινεζική Yinlu εν μέσω αποεπενδύσεων

Η Nestle πουλά την κινεζική Yinlu εν μέσω αποεπενδύσεων

Η Nestle συμφώνησε να πουλήσει την εταιρεία Yinlu της Κίνας στην Food Wise Co, μία εταιρεία που ελέγχεται από την οικογένεια του ιδρυτή της Yinlu, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του μεγαλύτερου ομίλου συσκευασμένων τροφίμων.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει έως το τέλος του έτους.

Η Nestle βρίσκεται σε διαδικασία αποεπένδυσης από εταιρείες που δεν αποδίδουν, και έθεσε την North America και την Yinlu υπό στρατηγική θεώρηση.

Η συμφωνία καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της Yinlu, συμπεριλαμβανομένων των πέντε της εργοστασίων στην Κίνα. Τα εμπορικά σήματα της Yinlu έκαναν πωλήσεις ύψους 768 εκατ. δολαρίων το 2019.

Η πώληση επιτρέπει στη Nestle να επικεντρωθεί σε βασικές κατηγορίες προϊόντων στην Κίνα: βρεφικά τρόφιμα, ζαχαρωτά, καφέ, γαλακτοκομικά και τροφή κατοικίδιων, ανακοίνωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι παραμένει πλήρως δεσμευμένη στην Κίνα, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, με πωλήσεις σχεδόν 7 δις. ελβετικών φράγκων το 2019.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Nestle θα διατηρήσει την εκμετάλλευση και διανομή του στιγμιαίου καφέ Nescafe, παρόλο που η παραγωγή θα εξακολουθήσει να γίνεται από την Yinlu, η οποία, με ειδική άδεια, θα συνεχίσει να παράγει και να πουλά τα προϊόντα Nestea.