Η Nestlé Ελλάς εξοπλίζει με έξι παιδιατρικές ΜΕΘ το ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία»

Η Nestlé Ελλάς εξοπλίζει με έξι παιδιατρικές ΜΕΘ το ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία»

Σε μια συγκυρία ιδιαιτέρως κρίσιμη και απαιτητική για όλους – κράτος, επιχειρήσεις και κοινωνία - με τις προκλήσεις να είναι πρωτοφανείς και σύνθετες στον τομέα της υγείας, είναι εξαιρετικές οι πρωτοβουλίες εταιρειών με μακρά παράδοση στη χώρα μας που συνδράμουν στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και μάλιστα στον τομέα της παιδιατρικής.

Ως ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας για περισσότερα από 120 χρόνια, καθώς τα πρώτα προϊόντα, όπως το «Γαλακτούχον Άλευρον Nestlé», ήρθαν στην Ελλάδα το 1899, η Nestlé Ελλάς συμβάλει ενεργά στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Έτσι λοιπόν, η εταιρεία προχωρά σε μια σημαντική δωρεά έξι παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία». Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες τρεις υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρεία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας»

Η Nestlé για τα παιδιά

Η ιστορία της Nestlé από το ξεκίνημά της πριν από 160 χρόνια, συνδέθηκε με την προσφορά στα παιδιά, καθώς το πρώτο της προϊόν και αυτό που «έχτισε» εν πολλοίς το DNA της, απευθύνονταν στα παιδιά. Ήταν το 1867 όταν ο φαρμακοποιός Ανρί Νεστλέ, δημιούργησε την πρώτη τροφή για βρέφη, ένα μείγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη, το οποίο ονομάστηκε Φαρίν Λακτέ. Έτσι λοιπόν και σήμερα, σε μια περίοδο που οι ανάγκες στην υγεία γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικές, η Nestlé Ελλάς επιλέγει να συνδράμει στην κάλυψή τους. Άλλωστε και τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία είχε ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεά που αφορούσε στην άμεση προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας.

Ποια είναι η Nestlé

Όπως προαναφέρθηκε, η ιστορία της Nestlé ξεκίνησε το 1860, που σημαίνει ότι είναι μια εταιρεία που «πατά» σε τρεις αιώνες! Όλες αυτές τις δεκαετίες, αποτελεί δέσμευση και μέρος του DNA της το να αναδεικνύει τη δύναμη της διατροφής και να ενισχύει την ποιότητα της ζωής.

Η Nestlé Ελλάς ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική του ομίλου, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διεύρυνση των δράσεών της προς την κατεύθυνση των βιώσιμων λύσεων με όραμα ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα. Έχει δεσμευθεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ενώ αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Η παραγωγική δραστηριότητα της Nestlé στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1973, ενώ πλέον απασχολεί 875 υπαλλήλους στη χώρα μας και φυσικά συνδέεται με πολύ περισσότερους σ’ όλη την «αλυσίδα» δραστηριοποίησής της.

Διατηρεί δύο εργοστάσια: του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, που αμφότερα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Sponsored by Nestlé