Η νέα Singular Logic, οι συνέργειες με τους νέους μετόχους και η πίτα των 6 δισ. του Δημοσίου 

Η νέα Singular Logic, οι συνέργειες με τους νέους μετόχους και η πίτα των 6 δισ. του Δημοσίου 

Η ανάδειξη και εδραίωση της Singular Logic σε έναν ισχυρό πυλώνα στην αγορά της πληροφορικής αποτελεί τον στόχο για την «επόμενη μέρα» της από το νέο σχήμα των Epsilon Net και Space Hellas. 

Η είσοδος των νέων μετόχων και τυπικά, θα φέρει την Singular Logic σε ηγετική θέση μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν, αναδεικνύοντας την δυναμική, την τεχνογνωσία που ​μεταφέρει το νέο σχήμα των τριών αυτόνομων εταιρειών​,​ αλλά και την στρατηγική ανάπτυξης που έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί. 

Στρατηγική η οποία, όπως τονίζουν πηγές από την πλευρά των νέων μετόχων, περιλαμβάνει την διεκδίκηση ισχυρού μεριδίου της πίτας των 6 δισεκατομμυρίων ​ευρώ που προορίζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των ιδιωτικών έργων, του ιδιοπαραγόμενου λογισμικού αλλά και με την ένταξη και άλλων εταιρειών στην δύναμη πυρός του νέου σχήματος.  

Ειδικότερα όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές​, ​οι ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και η πανδημία θα οδηγήσουν σε αναδιάταξη του κλάδου και σε συγκεντρώσεις, πεδίο στο οποίο το νέο σχήμα, ως ισχυρός πόλος της αγοράς, θα δώσει δυναμικά το παρών σε περιπτώσεις  όπου θα υπάρχει αξία και για τις τρεις εταιρείες σε όλο το εύρος δραστηριοποίησης τους.  

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η επόμενη μέρα για την Singular Logic, με την είσοδο των νέων μετόχων​, ​ λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος, σε ένα πλαίσιο πλήρους εκμετάλλευσης και μεγιστοποίησης των μεγάλων περιθωρίων για οικονομίες κλίμακας και συνέργειες μεταξύ των τριών εταιρειών. 

Οι νέοι μέτοχοι που πήραν την Singular Logic απαλλαγμένη δανειακών υποχρεώσεων, είναι αποφασισμέν​οι​ να την επαναφέρουν άμεσα σε κερδοφόρο τροχιά​, ​αξιοποιώντας πλήρως το πελατολόγιο της, αλλά και την τεχνογνωσία που διαθέτει εκμεταλλευόμενοι τις σημαντικές ​συνέργειες που προκύπτουν.. 

Άλλωστε η ισορροπία μεταξύ των δύο αγοραστριών εταιρειών στο νέο τετραμελές διοικητικό συμβούλιο της SingularLogic,​ ​η μη διάσπαση/ τεμαχισμός της​, ​και η δημιουργία κοινής εμπορικής εταιρείας ​ από τις Space Hellas και Epsilon Net ​στον κλάδο του ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, δηλώνουν την βούληση των νέων μετόχων για πλήρη εκμετάλλευση των ​νέων δυνατοτήτων που δημιουργούνται. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανάληψη από κάθε μία από τις δύο εταιρείες του δικού της τομέα ευθύνης στην SingularLogic στον οποίο διαθέτει εξειδίκευση.

 Ειδικότερα, η Space Hellas αναλαμβάνει τον τομέα του δημοσίου και των μεγάλων ιδιωτικών έργων, ενώ η Epsilon Net αυτόν του ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, καθώς και το δίκτυο των αντιπροσώπων–μεταπωλητών. 

​Οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από κοινού από τις δύο αγοράστριες εταιρείες, ανεξάρτητα από τον τομέα ευθύνης κάθε μιας εξ’ αυτών. 

Βασικό παράδειγμα συμπληρωματικότητας αποτελεί το γεγονός ότι μέσω της υφιστάμενης πιστοποίησης της Epsilon Net από την ΑΑΔΕ ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η Singular Logic δίνει άμεσα λύση σε 40.000 πελάτες της, χωρίς κόστη και επενδύσεις, ενώ στο  κομμάτι της μισθοδοσίας το νέο σχήμα αγγίζει πλέον μερίδιο κοντά στο 80%. 

Παράλληλα η διείσδυση της Space Hellas σε μεγάλους πελάτες και η εμπειρία της σε μεγάλα έργα δίνει σαφές προβάδισμα στο νέο σχήμα το οποίο διακρίνεται από σημαντική εξειδίκευση, μεγάλο penetration στην αγορά που μπορεί να δώσει ολοκληρωμένες και καθετοποιημένες λύσεις στην αγορά. 

Τέλος, οι δύο εταιρείες Epsilon Net και Space Hellas δεν διαχωρίζουν σε καμία περίπτωση την επιχειρηματική τους στρατηγική, καθώς και οι δύο θα συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με στόχο τη συνολική διεύρυνση του μεριδίου αγοράς.