Η Μυτιληναίος εξαγοράζει το 50% της Motor Oil στην M&M

Η Μυτιληναίος εξαγοράζει το 50% της Motor Oil στην M&M

Τέλος στην κοινοπραξία M&M -που δραστηριοποιούνταν στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου- έδωσαν Μυτιληναίος και Motor Oil, καθώς η δεύτερη πούλησε τη συμμετοχή της (50%). 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την ολοκλήρωση του deal της εξαγοράς της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη, Πέτρος Τζαννετάκης, ανακοίνωσε την απόφαση των δύο εταιρειών να διαχωρίσουν τη δραστηριότητά τους στο χώρο του φυσικού αερίου. 

Ωστόσο, διατηρείται η από κοινού συμμετοχή των δύο ομίλων στην Κόρινθος Power, που ελέγχει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Παράλληλα, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Motor Oil ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι κεντρικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών (logistics) με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή νέων δεξαμενών στο διυλιστήριο Κορίνθου, καθώς και η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο που συμφωνήθηκε πρόσφατα ύστερα από 8 χρόνια προσπαθειών. Στόχος, όπως είπε, είναι όχι μόνο η ελληνική αγορά αλλά και τα Βαλκάνια. Υπογράμμισε ότι η μερισματική πολιτική του ομίλου συνίσταται στην παροχή σταθερά καλής απόδοσης, η οποία θα κυμανθεί εφέτος στο 6%, ενώ απέκλεισε την καταβολή εκτάκτου μερίσματος.

Σε ερώτηση για πιθανό ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν ωριμάσει και ότι επί του παρόντος «δεν έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον ούτε έχουμε μελετήσει κάτι».