Η Moody's προβλέπει χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα στην Κίνα

Η Moody's προβλέπει χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα στην Κίνα

Η ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα της Κίνας θα παραμείνει υποτονική φέτος, με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων του να επιβραδύνεται, λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών δυσκολιών, προέβλεψε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody''s.

«Ο κλάδος θα δει μία αύξηση των εσόδων του με χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, αντίστοιχο του 2% που σημειώθηκε το 2015, έναντι 8,7% το 2014», δήλωσε ο Λου Τσενγί, ένας αντιπρόεδρος του Moody''s και υψηλόβαθμος αναλυτής, σημειώνοντας τις μεγάλες ανεκτέλεστες παραγγελίες των κατασκευαστικών εταιρειών και τους μεγάλους χρόνους παράδοσης για την ολοκλήρωση των έργων.

Η κατασκευή κτιρίων - κατοικιών και εμπορικών - θα είναι πιθανότατα αργή στους επόμενους 12 με 18 μήνες, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, της συγκράτησης του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων ακινήτων και του υψηλού επιπέδου απούλητων νέων ακινήτων, δήλωσε ο Λου.

Παρά την ανάκαμψη που σημείωσαν οι πωλήσεις ακινήτων στο πρώτο τρίμηνο, τα υψηλά αποθέματα έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές ακινήτων να επιβραδύνουν τον ρυθμό των νέων έργων. Ωστόσο, μεγάλες εταιρείες - ιδιαίτερα κρατικές επιχειρήσεις - θα παρουσιάσουν ισχυρή αύξηση εσόδων από το εξωτερικό, χάρη στην τεχνική εξειδίκευση, το ισχυρό brand name, τη μεγάλη κλίμακα και τη φήμη τους, δήλωσε ο Moody''s. Ο οίκος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει φέτος πολύ στους σιδηρόδρομους και στην επέκταση των αυτοκινητόδρομων για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να βελτιώσει τις διαπεριφερειακές και ενδοπεριφερειακές συνδέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ