Η Mondelez International συμμετέχει στη Συμμαχία για Ανακύκλωση Πλαστικών

Η Mondelez International συμμετέχει στη Συμμαχία για Ανακύκλωση Πλαστικών

Η Mondelez International υπέγραψε τη Διακήρυξη της Συμμαχίας για την Ανακύκλωση των Πλαστικών, η οποία προωθεί εθελοντικές δράσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ. Η Διακήρυξη καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η συμμαχία θα επιτύχει τον στόχο της χρήσης 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένου πλαστικού για την παραγωγή νέων προϊόντων ετησίως στην Ευρώπη έως το 2025.

Η ένταξη της Mondelez International στη συμμαχία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή της εταιρείας να κάνει όλες τις συσκευασίες της ανακυκλώσιμες και να παράσχει πληροφορίες για την ανακύκλωση έως το 2025.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Α' Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Φρανς Τίμερμανς, και της κας Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα εσωτερικής αγοράς, βιομηχανίας, επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, ο Φρανσέσκο Τραμοντίν, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της Mondelez δήλωσε σχετικά:

«Πρέπει να εργαστούμε επειγόντως σε συνεργασίες ώστε οι συσκευασίες να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται στις αγορές της Ευρώπης. Οι συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, όπως η Συμμαχία για την Ανακύκλωση των Πλαστικών, είναι υψίστης σημασίας για την καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων, προκειμένου να προωθηθεί η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των τοπικών αρχών και των κλαδικών ενώσεων για την εξεύρεση λύσεων.»

Επιπλέον, η συνεργασία με τις δημόσιες αρχές, την Επιτροπή της ΕΕ και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς θα διασφαλίσει ότι ορίζεται από κοινού μια προσέγγιση για τα υλικά αυτά, όπως οι εύκαμπτες συσκευασίες που είναι ανακυκλώσιμες και για τις οποίες απαιτείται επένδυση στη σωστή τεχνολογία και υποδομή συλλογής, διαλογής και ανακύκλωσης.

mendelez