Κίνδυνος απαξίωσης της Fortnhet λόγω καθυστέρησης στη διάσωση

Κίνδυνος απαξίωσης της Fortnhet λόγω καθυστέρησης στη διάσωση

Σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζεται στη διαδικασία πώλησης Fortnhet γεγονός που λειτουργεί σε βάρος της εταιρείας, των εργαζομένων και των προμηθευτών της. Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι οι τράπεζες καθυστερούν αδικαιολόγητα. Ο κίνδυνος να οδηγηθεί η εταιρεία στην πλήρη απαξίωση είναι ορατός αφού καθημερινά χάνει την αξία της γεγονός που κινδυνεύει να καταστήσει αδύνατη τη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία Fortnhet, μέσω αυτών των διαδικασιών, αντικειμενικά δεν λειτουργεί ως υγιής εταίρος στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ενώ αν οι τράπεζες αποδεχτούν τη διαδικασία που ακούγεται πως ζητείται με την ενεργοποίηση του άρθρου 106Β, νομοτελειακά θα συμβούν τα ακόλουθα:

1. Η Forthnet δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και θα χάνει καθημερινά μερίδιο της αγοράς προς όφελος, φυσικά, των ανταγωνιστών της.

2. Η διαδικασία του άρθρου 106Β προϋποθέτει και haircut στους προμηθευτές, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικρομεσαίοι να χάσουν τα χρήματά τους.

3. Η οικονομική ασφυξία που θα επέλθει θα οδηγήσει μαθηματικά είτε στη συρρίκνωση, είτε στο κλείσιμο της Forthnet.

Είναι γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν καθυστερήσει. Όπως επίσης είναι γεγονός ακόμα και αν προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία της πώλησης απαιτείται - για την ολοκλήρωση της εξαγοράς - έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διαδικασία απαραίτητη, αφού πρόκειται για συμμετοχή δύο εκ των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Συνεπώς θα πρόκειται για μακρόχρονη και αβέβαιη, ως προς την έκβασή της, διαδικασία που αντικειμενικά θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Έτσι, το μέλλον της Forthnet θα είναι, όχι μόνο αβέβαιο, ενδεχομένως και θνησιγενές, λόγω της απραξίας που θα επέλθει από τις καθυστερήσεις.

Οι τράπεζες, όσο καθυστερούν τη λύση, βλέπουν να απαξιώνεται ένα περιουσιακό στοιχείο δικό τους.