Η LG εξετάζει «όλες τις επιλογές» για τη ζημιογόνα μονάδα κινητών τηλεφώνων

Η LG εξετάζει «όλες τις επιλογές» για τη ζημιογόνα μονάδα κινητών τηλεφώνων

Η νοτιοκορεατική LG Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει όλες τις επιλογές για τη ζημιογόνα μονάδα της παραγωγής κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μεταξύ των επιλογών περιλαμβάνονται το κλείσιμο των δραστηριοτήτων ή η πώληση τμημάτων της μονάδας.

Με ανακοίνωσή της, η LG σημειώνει ότι οι ζημίες 23 διαδοχικών τριμήνων της μονάδας κινητών τηλεφώνων αγγίζουν πλέον τα 4,5 δισ. δολάρια.

«Στην διεθνή αγορά, ο ανταγωνισμός στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων έχει ενταθεί», αναφέρει η εταιρεία.

Παρόλο που βρισκόταν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, η LG δεν βρισκόταν ούτε μεταξύ των επτά πρώτων στο τρίτο τρίμηνο του 2020, αφού έχασε έδαφος έναντι των κινεζικών εταιρειών.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν η LG κλείσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων θα αυξήσει ίσως την χρηματιστηριακή της αξία κατά 4 τρισ. γουόν περίπου.

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναδιοργάνωσε τη μονάδα κινητών τηλεφώνων ώστε να αυξήσει τις εξωτερικές αναθέσεις για τα χαμηλού και μέσου κόστους smartphones της, μια κίνηση που οι αναλυτές ερμηνεύουν ως απόπειρα περικοπής δαπανών.