7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Η KKR εξαγόρασε τον όμιλο υποδομών John Laing έναντι 2,8 δισ. δολάριων

Η KKR εξαγόρασε τον όμιλο υποδομών John Laing έναντι 2,8 δισ. δολάριων
Piotr Swat / Shutterstock.com

Η KKR κατέληξε σε συμφωνία για εξαγορά της John Laing Group για περίπου 2 δισ. στερλίνες, σε ένα deal που αναμένεται να επεκτείνει την παρουσία της KKR στον κλάδο των υποδομών, με προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. 

Υπό τους όρους της συμφωνίας, η KKR θα πληρώσει 403 πένες για κάθε μετοχή της John Laing, τιμή που αντιπροσωπεύει premium 27% από την τιμή κλεισίματος της John Laing στις 5 Μαΐου, μία μέρα πριν οι δύο εταιρείες επιβεβαιώσουν την ύπαρξη της προσφοράς.

H John Laing επενδύει και διαχειρίζεται έργα υποδομών για μεταφορικά μέσα, κοινωνικές, και περιβαλλοντικές υποδομές. Η ΚΚR δήλωσε πως η εξαγορά της εταιρείας θα της προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για σχετικά έργα στο μέλλον και μία βάση για την ανάπτυξη της δικής της στρατηγικής υποδομών.

Ο όμιλος, ιδρυμένος πριν από 173 χρόνια, πούλησε το 2001 τη μονάδα κατασκευών και έκτοτε επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε assets υποδομών για κυβερνητικούς φορείς, ενώ τον Μάρτιο ανακοίνωσε ζημιές 65 εκατ. στερλινών στο σύνολο του 2020, συγκριτικά με ζημιές 95 εκατ. στερλινών ένα χρόνο πριν.

«Η KKR είναι ένας ισχυρός συνεργάτης, ο οποίος θα μας παρέχει μακροπρόθεσμα κεφάλαια και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επιταχύνουμε τη στρατηγική μας», δήλωσε ο πρόεδρος της John Laing, Γουίλ Σάμουελ.