7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Η κινεζική Yahua έκλεισε 5ετή συμφωνία για προμήθεια λιθίου στην Tesla

Η κινεζική Yahua έκλεισε 5ετή συμφωνία για προμήθεια λιθίου στην Tesla

Ο κινεζικός βιομηχανικός όμιλος Yahua ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για να προμηθεύει με υδροξείδιο του λιθίου για την παραγωγή μπαταριών την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Tesla για τα πέντε επόμενα χρόνια.

Η Yahua, που έχει την έδρα της στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις ποσότητες για τις οποίες δεσμεύτηκε, ωστόσο επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι η συνολική αξία του συμβολαίου κυμαίνεται μεταξύ 630-880 εκατ. δολαρίων για την περίοδο 2021-25.

Η Tesla, που άρχισε να παραδίδει τα πρώτα οχήματα που κατασκευάζονται στο τεράστιο εργοστάσιό της στη Σανγκάη τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, προμηθεύεται ήδη λίθιο – βασικό συστατικό των μπαταριών EV – από την κινεζική Ganfeng Lithium, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς λιθίου του κόσμου.

Τον Μάιο η Yahua έθεσε σε λειτουργία νέες εγκαταστάσεις, με παραγωγική ικανότητα υδροξειδίου του λιθίου 20.000 τόνων ετησίως, υπερδιπλασιάζοντας την προηγούμενη παραγωγική της ικανότητα, παρόλο που οι τιμές παρέμεναν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια λόγω της υπερπροσφοράς και της μειωμένης ζήτησης λιθίου εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγή: Reuters