ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Η κινεζική SMIC κατασκευάζει εργοστάσιο τσιπ αξίας 2,35 δισ. δολαρίων

Η κινεζική SMIC κατασκευάζει εργοστάσιο τσιπ αξίας 2,35 δισ. δολαρίων

Η Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), η μεγαλύτερη και πιο σημαντική εταιρεία κατασκευής τσιπ της Κίνας θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή του Σενζέν που θα κοστίσει 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία και η κυβέρνηση της πόλης Σενζέν της νότιας Κίνας θα βάλουν κεφάλαιο από κοινού στο έργο. Η περιοχή είναι γνωστή ως ένας τεράστιος κόμβος τεχνολογίας όπου στεγάζονται μεταξύ άλλων, εταιρείες όπως η Tencent και η Huawei.

Η SMIC αποτελεί το "κλειδί" για τα σχέδια της Κίνας για αυτάρκειας στον κλάδο των ημιαγωγών εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αποκαλύψει την εξάρτηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από τις εισαγωγές.

Τον Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον έθεσε τη SMIC σε μια μαύρη λίστα που ονομάζεται Entity List, η οποία περιορίζει τις αμερικανικές εταιρείες από την εξαγωγή τεχνολογίας σε αυτήν. Η κίνηση θεωρήθηκε ως πλήγμα για την ικανότητα της SMIC να ανταποκριθεί στην πιο πρωτοποριακή τεχνολογία κατασκευής chip. Η κινεζική εταιρεία είναι πολύ πίσω από τους αντιπάλους της, τη ταϊβανέζικη TSMC και τη νοτιοκορεατική Samsung.

Η SMIC είπε ότι τα χρήματα από την κυβέρνηση του Σενζέν θα της επιτρέψουν να "επεκτείνει την κλίμακα παραγωγής της, να προωθήσει την υπηρεσία νανοτεχνολογίας και να επιτύχει έτσι υψηλότερη απόδοση".